MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Solidaritatea ne caracterizează, responsabilitatea ne mobilizează…„Donează sânge, susține ritmul vieții pe pământ!”

Sute de polițiști din toată țara au donat sânge și plasmă astăzi, în cadrul campaniei naționale de donare voluntară a sângelui cu genericul „Donează sânge, susține ritmul vieții pe pământ”, organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge, marcată anual, la 14 iunie.

  

Este un gest mic cu o semnificație mare pentru susținerea societății, dar și o motivație pentru conaționali de a participa la donarea voluntară de sânge. Cunoscând cât de mare este nevoia de sânge în spitalele din întreaga ţară am hotărât să ne alăturăm acestei acţiuni, lansată de Centrul Național de Transfuzie a Sângelui. Și, ce poate fi mai uman şi mai generos decât acţiunea în urma căreia o parte din sângele unui om să contribuie la salvarea vieţii unui semen despre care în cele mai multe situaţii nu îl cunoaştem. Mă bucur de o prezență destul de substanțială a colegilor mei, donatori fideli, care au dovedit, ca de fiecare dată, că sunt receptivi și solidari față de cei care transfuzia sanguină este esențială”, a ținut să menționeze șeful IGP, Sergiu Paiu.

 

Amintim că, familia Poliției Naționale a reușit, timp de o lună, să doneze peste o tonă sânge în cadrul campaniei „Când inima cere, donăm o tonă de putere”, lansată în luna septembrie anul 2020.

 

O altfel de misiune - am donat sânge pentru cei care astăzi sunt în suferință. Este un gest omenesc și voluntar, dincolo de natura serviciului prin care venim zilnic în sprijinul cetățenilor. Este vorba de puterea exemplului”, au spus la unison polițiștii-donatori fideli.

 

Donează sânge şi arată că oricine poate deveni din necunoscut în salvator!

 

Noi facem asta periodic și sperăm să vă inspirăm și pe voi să donați! Gestul vostru poate salva vieți!

 

11 iunie 2021