MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
A A A

Tabăra de vară "POLICE EXPLORER" a luat sfârșit, iar noi am avut onoarea să ne petrecem timpul frumos alături de cei mai activi copii!

Dragi participanți, vă mulțumim că ați ales să fiți alături de noi în aceasta vară și vă mai așteptăm cu drag în vizită la Poliția Republicii Moldova!

 

Pe parcursul a patru zile, mai mulți elevi ai claselor a VIII-a au participat la tabăra de vară " POLICE EXPLORER" organizată de inspectoratul General al Poliției și PH International.

 

În această perioadă, elevii au fost familiarizați cu activitatea și structura Poliției, mecanismele de lucru, activitatea polițienească, precum și domeniile în care se pot regăsi după absolvirea studiilor.

 

Șeful Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP) al IGP, Constantin Țurcanu a înmânat copiilor Diplome de excelență, apeciind contribuția importantă a tinerilor bazată pe o cultură socială și respectarea legii.

 

Prezent la eveniment, șeful Direcției politici de personal și învățământ al MAI, Nicolae Văscăuțan, a menționat că ”securitatea publică este un angajament comun, iar cunoștințele acumulate îi vor ajuta mult în realizarea acestui scop".

 

Școala de vară ”POLICE EXPLORER” a fost organizată în cadrul Programului de Socializare Juridică în Școlile din Republica Moldova realizat cu susținerea financiară a Departamentului de Stat al SUA prin intermediul Biroului Afacerilor Internaționale în domeniul Combaterii Drogurilor și Aplicării a Legii.

 

3 iulie 2021